Kind en Preventie vzw | Haachtsesteenweg 579 bus 40 – 1031 Brussel | Tel. 02/229 50 10 - Fax 02/229 50 11 - Mail info@kindenpreventie.be
Onderzoeksproject ‘Vrijwilligers in Huizen van het Kind’

Onderzoeksproject ‘Vrijwilligers in Huizen van het Kind’

04dec

Kind en Preventie vzw is gestoeld op vrijwilligerswerk, dit is zo van bij de start van de organisatie. Ook bij de lancering van de Huizen van het Kind, zagen wij onmiddellijk een rol weggelegd voor onze vrijwilligers. De meerwaarde die wij van in het begin zagen, is nog voor de start van het onderzoeksproject op papier gezet naar aanleiding van een Focusdag in 2011. De meerwaarde die onze organisatie ziet in het werken met vrijwilligers wordt ook gedeeld door andere organisaties.

In 2012 is er op verschillende vlakken geëxperimenteerd, getest, overlegd en uitgezocht. Alle organisaties die tot nu toe meestappen in het verhaal van de Huizen van het Kind zijn het erover eens dat vrijwilligers voor zeer diverse taken kunnen ingezet worden, mits goede ondersteuning. Die ondersteuning was uiteraard reeds van belang in de ‘gewone’ consultatiebureauwerking, maar wij zien toch duidelijk nieuwe uitdagingen voor vrijwilligers die aangepaste ondersteuning vergen.

Lees hier het volledige rapport