Kind en Preventie vzw | Haachtsesteenweg 579 bus 40 – 1031 Brussel | Tel. 02/229 50 10 - Fax 02/229 50 11 - Mail info@kindenpreventie.be

Inloopteam Mechelen

Onze medewerksters luisteren naar je verhaal en zoeken samen met jou en je partner naar wat jouw gezin kan verder helpen.

In het inloopteam De Nieuwe Weg kan je terecht voor:

Onthaal

In het onthaal kan je vrijblijvend terecht met al je kleine zorgen en vragen over de opvoeding van je kinderen. Onze medewerkers luisteren naar je verhaal en zoeken samen met jou naar een antwoord op je vragen of twijfels.

Ruilhoekje

In het ruilhoekje kun je kleding die te klein is, ruilen voor andere kleding. Wanneer je geen kleding hebt om te ruilen (bijvoorbeeld bij een eerste kindje), krijg je een startpakket.

Het ruilen wordt in goede banen geleid door onze enthousiaste vrijwilligers. Daarnaast is er een leuke ruimte voor de kindje(s) om te spelen. Ook een gezellige babbel met een tasje koffie, thee,… maakt deel uit van deze momenten!

De Speeldoos

De Speeldoos is een gezellige ruimte waar ‘ontmoeten’ en ‘spelen’ belangrijk zijn. Ouders kunnen er praten met andere ouders uit de buurt, ervaringen uitwisselen,… Kinderen kunnen er spelen, wennen aan nieuwe situaties,…

De Speeldoos biedt aangepast speelgoed aan kinderen tussen 0 en 3 jaar. Dit leuke speelgoed kan gratis ontleend worden!

Elke donderdagnamiddag tussen 13 en 15 uur zijn ouders samen met hun kinderen welkom! Jullie kunnen blijven net zolang jij of je kindje er zin in hebben. Spring dus gerust eens binnen!

Sap en Soep

Wil je gezonde en lekkere tussendoortjes leren maken voor jou en je kindje? Dan ben je welkom bij ‘Sap en Soep’! Tijdens deze groep rond gezonde voeding kan je andere ouders ontmoeten en kan je kindje naar hartelust spelen. Samen kunnen jullie genieten van een soep boordevol vitamientjes of een lekker stukje fruit.

Jullie zijn iedere maandagnamiddag welkom. ‘Sap en soep’ is open van 13 tot 15 uur. Kom gerust een kijkje nemen!

De Kleurdoos

Heb je creatieve kriebels of gewoon zin in een leuke babbel? Spring dan samen met je kinderen (0-3 jaar) binnen in De Kleurdoos.

Op vakantiedagen zijn kleuters tot 6 jaar ook welkom. Je kan hier met je kinderen tekenen, schilderen, boetseren, knutselen en nog veel meer. Of genieten van elkaars gezelschap met koffie of thee. De allerkleinsten kunnen spelen in het ‘snoezelhoekje’.

Dit alles is volledig vrijblijvend en gratis. U kan ons ook terug vinden op Facebook op de pagina ‘De Kleurdoos’

De reizende boekjes

De reizende boekjes is een samenwerkingsproject tussen De Nieuwe Weg en Huis van het Kind.

In het Huis van het Kind staan verschillende vogelkastjes met boekjes voor kinderen van 0-12 jaar. Deze zijn opgesplitst in drie leeftijdsgroepen: van 0-3 jaar, van 3-6 jaar en van 6-12 jaar.

Je kan er gewoon boekjes achterlaten of meenemen/ruilen.

Dit is volledig gratis! Om het project in stand te houden raden we aan om maximum drie boekjes per keer mee te nemen.

Veel leesplezier!

Inloopteam De Nieuwe Weg

Locatie
Lange Schipstraat 25
2800 Mechelen

Contact
Tel. 015 27 64 26
denieuweweg@skynet.be
www.inloopteams-antwerpen.be