Kind en Preventie vzw | Haachtsesteenweg 579 bus 40 – 1031 Brussel | Tel. 02/229 50 10 - Fax 02/229 50 11 - Mail info@kindenpreventie.be

Inloopteam Gent

Het inloopteam van Kind en Preventie – Gent biedt laagdrempelige opvoedingsondersteuning aan kwetsbare ouders met kinderen tussen 0 en 6 jaar en zwangere gezinnen. 

Het werkingsgebied van het inloopteam omvat de wijken Brugse Poort, Bloemekenswijk en Rabot.

Onthaal

Ouders kunnen tijdens het onthaal terecht met hun vragen, problemen of met hun verhaal. Via vraagverheldering wordt uitgemaakt of zij bij ons aan het goede adres zijn, of dat doorverwijzing noodzakelijk is. Vervolgens zetten wij stappen samen met de ouders waar nodig.

Wanneer? elke woensdagochtend van 9u tot 12u en donderdagnamiddag van 13u30 tot 16u

Elk jaar organiseren wij ook extra onthaalmomenten tijdens de aanmeldingsperiode voor kleuter-en basisonderwijs. 

Ouders die ondersteuning nodig hebben bij het digitaal aanmelden mogen doorverwezen worden naar het inloopteam.

Spel- en ontmoeting

Mamuti

Elke week organiseren we een spel- en ontmoetingsmoment voor ouders, grootouders of vertrouwenspersonen met hun kinderen van 0 tot 3 jaar. Kinderen kunnen er nieuw speelgoed ontdekken, andere kinderen en ouders ontmoeten. Als ouder kan je samen met je kind spelen, andere ouders ontmoeten.

Wanneer: elke dinsdagochtend (behalve in de schoolvakanties) van 9u30 tot 11u30 in de Bevrijdingslaan 88, Gent

Elke woensdagochtend vanaf 27/02/209 (behalve in de schoolvakanties) van 9u30 tot 11u30 in De Harlekijn Francisco Ferrerlaan 275, Gent

Groepswerk

Het inloopteam brengt ouders samen in groep om ervarings – en procesgericht te werken rond de opvoeding van jonge kinderen. Er wordt hierbij vertrokken vanuit de vragen die ouders hebben om de ouderlijke competenties en draagkracht verder te versterken.

Zo organiseren we elk jaar in het voorjaar en in het najaar een zwangerschapsgroep. Daarnaast is er ook wekelijks groepswerk waarin we het Nl oefenen combineren met actief dingen doen. We organiseren ook groepssessies op vraag rond bvb ‘starten op school’, anticonceptie….

Voor meer info over exacte data of andere vragen: contacteer het inloopteam op 09/217 02 96

 

Babymassage

Eén keer per maand kan je met je baby langskomen voor de babymassage. Je leert je baby op een juiste en veilige manier masseren. Samen beleef je een ontspannen voormiddag.

Voor meer info over exacte data contacteer het inloopteam op 09/ 217 02 96

 

Uitstappen en occasionele activiteiten

Regelmatig worden er door het inloopteam uitstappen georganiseerd op maat van gezinnen, bv. naar De zoo, Pierkes Halloween theater, parkjes in de buurt, Aquatopia, theatervoorstellingen etc.

Samenwerkingen     

Het inloopteam engageert zich, samen met andere partners in verschillende projecten. In 2017 en 2018 was dit, samen met het Onderwijscentrum Gent en scholen uit onze buurt in het AMIF-project “Samen door de schoolpoort-Gentse proeftuin kwalitatieve kleuterparticipatie via ouderbetrokkenheid”.  In deze proeftuin ligt de focus in het bijzonder op het aspect ouderbetrokkenheid als voorwaarde voor duurzame, kwalitatieve kleuterparticipatie.

Vanaf april 2018 organiseren we samen met kinderopvangpartners uit de wijk Brugse Poort ouder – kind activiteiten in het kader van het KOALA project (Kind en ouderactiviteiten voor lokale armoedebestrijding).

Meer informatie over deze en andere projecten contacteer het inloopteam 09/217 02 96

 Contactgegevens

Bevrijdingslaan 88, 9000 Gent

inloopteam.gent@kindenpreventie.be

09/217 02 96

inloopteam Brugse Poort

Locatie
Bevrijdingslaan 88
9000 Gent

Contact
Tel. 09 217 02 96
Inloopteam.gent@kindenpreventie.be

of

katrien.willaert@kindenpreventie.be