Kind en Preventie vzw | Haachtsesteenweg 579 bus 40 – 1031 Brussel | Tel. 02/229 50 10 - Fax 02/229 50 11 - Mail info@kindenpreventie.be

Inloopteam Oostende

De Viertorre biedt integrale, laagdrempelige opvoedingsondersteuning aan kansarme zwangere vrouwen en kansarme gezinnen met kinderen tot 6 jaar in Oostende. De Viertorre werkt zowel preventief als ondersteunend en helpt (aanstaande) ouders in hun opvoedingsproces.

Gezinnen kunnen op eigen initiatief langslopen bij De Viertorre of doorverwezen worden door andere hulpinstanties. Vaak kampen de gezinnen met meervoudige problemen zoals: financiële problemen, verslavingsproblematiek, tienerzwangerschap, partnergeweld, de taal niet spreken (vluchtelingen, allochtonen,…).

In het inloopteam De Viertorre kan je terecht voor:

Onthaal

Personen uit de doelgroep zijn door hun problematiek vaak geïsoleerd geraakt. Een open gesprek is de eerste stap om het vertrouwen te herstellen. Vragen over zwangerschap of de kinderen komen aan bod, maar ook andere problemen kunnen ter sprake komen. Er wordt gestreefd naar een globale aanpak op maat van het gezin. Daarom werkt De Viertorre nauw samen met andere instanties zoals ziekenhuizen, het sociaal huis, Kind en Gezin. In vele gevallen begeleidt ze de personen in nood bij de bevoegde instanties.

Groepswerking

Er zijn verschillende groepswerkingen waar ervaringsgericht gewerkt wordt: Nederlandstalige moedergroepen, Franstalige moedergroep, tienermoedergroep, babymassagegroep en zwangerengroep.

Het ruilhoekje

In het ruilhoekje kun je kleding die te klein is, ruilen voor andere kleding. Wanneer je geen kleding hebt om te ruilen (bijvoorbeeld bij een eerste kindje), krijg je een startpakket.

Het ruilen wordt in goede banen geleid door onze enthousiaste vrijwilligers. Daarnaast is er een leuke ruimte voor de kindje(s) om te spelen. Ook een gezellige babbel met een tasje koffie, thee,… maakt deel uit van deze momenten!

Pamperbank Oostende

Ouders kunnen op doorverwijzing bij het inloopteam terecht voor aankoop van een pakket pampers aan het symbolisch tarief van 1 €.

Goed om weten:

  • De Viertorre begeleidt jaarlijks meer dan 450 gezinnen.
  • Gezinnen kunnen op eigen initiatief langslopen bij De Viertorre of ze kunnen doorverwezen worden door andere hulpinstanties.
  • De dienstverlening van het inloopteam is gratis.
  • Er zijn vaste permanentiedagen op maandag van 9 tot 16 uur, op donderdag van 9 tot 12 uur en op vrijdag van 9 tot 12 uur.
  • Voor openingsuren en bereikbaarheid kan je ook terecht op Facebook.

Inloopteam De Viertorre

Locatie
Edith Cavellstraat 54-56
8400 Oostende

Contact
Tel. 059/59 20 06
inloopteam@sho.be